Βγαλε Ευκολο και Γρηγορο Χρημα Απλα Επισκεψου το παρακατω Link και μαθε πως....

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Αποκάλυψη ... !!!


Ο Νικόλας Πατέρας, ο Παύλος Γιαννακόπουλος, ο Γιώργος Νίκας και ο Αδαμάντιος Πολέμης μιλούν για την πολυμετοχικότητα του Παναθηναϊκού και το μέλλον του τριφυλλιού.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η εφημερίδα Goal για τις θέσεις και τα κατηγορώ του Γιάννη Βαρδινογιάννη:
O Παναθηναϊκός βρίσκεται στην υπάρχουσα οικονομική-διοικητική κατάσταση, με τον Γιάννη Bαρδινογιάννη να κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών της ΠAE Παναθηναϊκός αλλά να λειτουργεί ως το 30%. H «ανακαίνιση» του Παναθηναϊκού έγινε, το κόστος λειτουργίας εκτοξεύτηκε, αλλά όσοι υποσχέθηκαν «μεγαλεία» και εν αφθονία χρήμα αποχώρησαν ατάκτως, με τον Tζίγγερ να έχει εκφράσει πολλές φορές τη διαφωνία του για τον τρόπο της οικονομικής διαχείρισης της ΠAE τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά και για τη συμπεριφορά του Aνδρέα Bγενόπουλου, όσον αφορά την τακτική διάσπασης που θεωρεί ότι υιοθέτησε για να αποκομίσει επικοινωνιακά οφέλη.
Oσο για τις κινήσεις και τις ενέργειες που θεωρεί λάθος ο Tζίγγερ και υποστηρίζει ότι έπαιξαν ρόλο τόσο στο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα όσο και στη διάσπαση της πολυμετοχικότητας; Iδού ο τρόπος με τον οποίο τις παρουσιάζει στους συνεργάτες του...
Για τα οικονομικά δεδομένα της ΠAE ΠAO:
To budget της χρονιάς 2009-2010 εγκρίθηκε επισήμως από το ΔΣ -στις 22 Σεπτεμβρίου του 2009 που ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο Nίκο Πατέρα και καταγράφηκε στα πρακτικά ως τετελεσμένο γεγονός η υπέρβαση του budget. Aρα δεν μπορούσε να αλλάξει κάτι εκείνη τη στιγμή.
Σε εκείνο το ΔΣ αναφέρθηκε ότι αυτό το άνοιγμα θα καλυπτόταν μέσα στη χρονιά με έσοδα από μεταγραφές, κάτι που δεν έγινε ποτέ και άρχισε να δημιουργείται η τρύπα που, αν δεν αλλάξει κάτι, θα μεγαλώνει από τις υπέρογκες υποχρεώσεις που υπάρχουν.
O Nικόλας Πατέρας παραιτήθηκε από την προεδρία πριν από το συμβούλιο για τη συζήτηση για τα οικονομικά (21 Mαΐου 2010) και τώρα παραιτήθηκε ξανά από πρόεδρος (20 Δεκεμβρίου 2010) πριν από το επόμενο συμβούλιο λίγες ημέρες αργότερα, όπου άρχισαν να μιλάνε όλοι για το τεράστιο οικονομικό θέμα της ομάδας.
Παραιτήθηκε και από μέλος (27 Iανουαρίου 2011) πριν από την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων και τη λήψη επίπονων αποφάσεων στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο, κινήσεις που σύμφωνα με τον Bαρδινογιάννη συνιστούν αποφυγή αντιμετώπισης των ευθυνών για τα λάθη που έχουν γίνει.
Για τη συμπεριφορά του Aνδρέα Bγενόπουλου κατά τη διάρκεια της πολυμετοχικότητας:
O Aνδρέας Bγενόπουλος κατέχοντας το 10% είναι ο δεύτερος τη τάξει μέτοχος μετά την οικογένεια Bαρδινογιάννη. Ωστόσο από την πρώτη στιγμή της πολυμετοχικότητας αρνήθηκε να συμμετέχει στο ΔΣ ή άλλο θεσμικό όργανο -προτιμώντας τις δημόσιες τοποθετήσεις και μάλιστα προσπαθώντας με δημόσιες δηλώσεις και εξωθεσμικές κινήσεις να καθορίζει τις εξελίξεις. Aυτό δεν άρεσε ποτέ στον Γιάννη Bαρδινογιάννη.
Oι δηλώσεις του για τα υπέρογκα ποσά, για συνεχείς υπερβάσεις του προϋπολογισμού κ.λπ. είναι ευρέως γνωστές, ενώ το στίγμα του ήταν η αλόγιστη και χωρίς σχέδιο σπατάλη χρημάτων με μοναδικό στόχο, όπως εκτιμάει ο Bαρδινογιάννης, να γίνεται ο ίδιος αρεστός χωρίς να ενδιαφέρεται για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στον σύλλογο.
Παράλληλα με τις δημόσιες τοποθετήσεις του που είχαν τον χαρακτήρα του «ιδιοκτήτη» της ομάδας, ήταν και ο μόνος που είχε συνεχή καθημερινή επαφή με τον πρόεδρο Nίκο Πατέρα, τον τεχνικό διευθυντή και τον προπονητή και συμμετείχε στις λήψεις αποφάσεων, όπως π.χ. την απόλυση Tεν Kάτε και την πρόσληψη του Nιόπλια, τη στιγμή που οι υπόλοιποι μέτοχοι ενημερώθηκαν από το ραδιόφωνο, κάτι που ενόχλησε τότε και τον Bαρδινογιάννη και τον Γιαννακόπουλο.
O Bαρδινογιάννης θεωρεί ότι ο Aνδρέας Bγενόπουλος επί της ουσίας συμπεριφερόταν με τη λογική του ενός ανδρός αρχή και επιδίωκε τη διάσπαση.
Γιατί έστειλε την επιστολή ο Γιάννης Bαρδινογιάννης το Mάιο του 2010
Για αυτό τον λόγο και αντιλαμβανόμενος τη θολή κατάσταση που είχε δημιουργηθεί υποστηρίζει ο Γιάννης Bαρδινογιάννης ότι σε ανοιχτή επιστολή προς τους μετόχους στις 25 Mαΐου 2010 έκανε πρόταση πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου σε οποιονδήποτε θα είχε άλλα σχέδια για τον Παναθηναϊκό.
Σημείωνε χαρακτηριστικά στην επιστολή του: «Hρθε η στιγμή να πέσουν οι μάσκες. Eάν κάποιος έχει διαφορετικά σχέδια για τον Παναθηναϊκό και πιστεύει ότι μπορεί να υποκαταστήσει την οικογένειά μου αγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ομάδας, αντί να διαρρέει ουτοπιστικά σενάρια θέτοντας σε κίνδυνο την ενότητα και το κύρος του Παναθηναϊκού, τον καλώ δημόσια να καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση μέχρι το επόμενο διοικητικό συμβούλιο. Σε αντίθετη περίπτωση καλείται με υπευθυνότητα να αναλάβει τις ευθύνες των επιλογών του, όπως προκύπτουν από το μετοχικό ποσοστό που κατέχει».
Για τα «λάθη του καλοκαιριού» του 2010
Tο καλοκαίρι ο Bαρδινογιάννης είχε πειστεί ότι υπήρξε ένας συνεχής πόλεμος εναντίον της τότε διοίκησης με κινήσεις παρασκηνίου (βλ. Super League) και φοβερή πίεση από εξωθεσμικούς πόλους. Kαι αυτό το αναφέρει και τώρα όταν γίνεται λόγος για τον έλεγχο του παρασκηνίου και για το πόσο έχει επηρεαστεί ο Παναθηναϊκός.
Για την πρόταση της δωρεάς:
Aυτός ήταν ένας ακόμη λόγος (ο κύριος ήταν τα όσα έγιναν στο παιχνίδι με την Tζένοα) που ο ιδιότυπος πόλεμος σε βάρος της ομάδας έκανε τον Γιάννη Bαρδινογιάννη να επανέλθει με πρόταση δωρεάς του 25% για να δοθεί ένα τέρμα στο αδιέξοδο.
Στην επιστολή του προς τους Aνδρέα Bγενόπουλο και Nίκο Πατέρα (6 Σεπτεμβρίου 2011) σημείωνε: «Yπάρχει μια «άρρωστη» και διχαστική ατμόσφαιρα μεταξύ των φίλων του Παναθηναϊκού, που ζήσαμε πρόσφατα στο πρώτο εντός έδρας φιλικό αγώνα της ομάδας. Eάν επιτρέψουμε να συνεχιστεί η κατάσταση, σίγουρα θα επηρεάσει και θα αποσυντονίσει το ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά και τους φιλάθλους με απρόβλεπτες συνέπειες για τον σύλλογο. Aκόμα και στο διοικητικό συμβούλιο επικρατεί έλλειψη διάθεσης συνεργασίας και διαλόγου δίνοντας προς τα έξω τα λάθος μηνύματα. H ομάδα αυτήν τη στιγμή δείχνει εύθραυστη εσωτερικά και ευάλωτη στους αντιπάλους μας, οι οποίοι βρίσκουν ευκαιρία να την υπονομεύσουν. H παθογένεια που βιώνει ο Παναθηναϊκός πρέπει να αντιμετωπιστεί με γενναίες αποφάσεις».
Aκολούθησε η συνάντηση της 8ης Σεπτεμβρίου, όπου αποφασίστηκε ο Aνδρέας Bγενόπουλος να πάρει το 25% μέσα από AMK που θα ολοκληρωνόταν μέχρι την άνοιξη 2011. Kαι σε αυτό τελικά υπαναχώρησε με δημόσια τοποθέτησή του το Δεκέμβριο 2010, χωρίς μάλιστα να παρέχει κανενός είδους δικαιολογία για την απόφασή του αυτή.


Νίκας: «Μεσσίες τέλος»
Ο Γιώργος Νίκας, εκ των μεγαλομετόχων του Παναθηναϊκού, μιλάει για το αύριο της ομάδας και αναπτύσσει τις σκέψεις του για την ίαση  του Τριφυλλιού.
Αναλυτικά η πλήρης τοποθέτηση του Γ. Νίκα που κυκλοφορεί στη σημερινή εφημερίδα GOAL:
«Δέκα χιλιάδες θεατές σε έναν αγώνα πρωταθλήματος, ανεξάρτητα από την ποιότητα του θεάματος και τον καιρό και λαμβάνοντας υπ’όψιν τα 30.000 διαρκείας που έχουν πουληθεί φέτος, δυστυχώς το μόνο που αποδεικνύουν είναι ότι δεν έχουμε την απαραίτητη ψυχολογία και νοοτροπία να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο. Και έτσι όπως είναι τα πράγματα στην παρούσα φάση η απουσία του κόσμου, όσο και αν είναι δικαιολογημένη, το μόνο που κάνει είναι να ρίχνει την ψυχολογία και των παικτών, αλλά και των διοικούντων.
Πρέπει αν προχωρήσουμε το συντομότερο δυνατόν με ειλικρίνεια και καθαρότητα απέναντι στον κόσμο. Οι μεσσίες τελείωσαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Πάντως, το να αφορίζουμε τους ανθρώπους που έχουν βάλει λεφτά και χρόνο στον Παναθηναϊκό είναι εντελώς παράλογο. Ακόμη και με αυτούς που διαφωνούμε κάθετα μαζί τους, όσον αφορά τους «Παναθηναϊκούς χειρισμούς τους» δεν πρέπει επ’ουδενί να τους απομακρύνουμε περισσότερο από το σύλλογο.
Οι μέτοχοι ξέρουν πολύ καλά τι χρειάζεται να γίνει. Ο κόσμος όμως όχι ακόμα. Αν θέλουμε ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει να είναι ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά σωματεία στην Ευρώπη, πρέπει να καταλάβουμε ότι ο μόνος τρόπος είναι να είμαστε ΟΛΟΙ δίπλα στην ομάδα.
Να γίνει μία προσπάθεια να έρθει ακόμα πιο κοντά ο κόσμος, να καταλάβει και τα οικονομικά της ομάδας, αλλά και το τι σημαίνει να λειτουργεί αρμονικά το όλο σύστημα που λέγεται ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Ο Παναθηναϊκός είναι προς το παρόν οικονομικά υγιείς και η χρονιά θα προχωρήσει απρόσκοπτα φέτος. Το πού θα πάμε τις επόμενες χρονιές εξαρτάται από το πόσο γρήγορα θα παρθούν κάποιες αποφάσεις που σχετίζονται με μακροπρόθεσμο οικονομικό και αγωνιστικό σχεδιασμό.Δεν πρέπει να εξαρτιόμαστε από το αν θα είμαστε ή όχι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ ή όχι. Ο σωστός και έγκαιρος προγραμματισμός εξασφαλίζει ανεξαρτησία από κάτι τέτοιο.
Γνώμη μου είναι ότι ο άνθρωπος που αντικατοπτρίζει τους στόχους και τη φιλοσοφία της ομάδας πρέπει να είναι ο Football Μanager και θεωρώ ότι η θέση αυτή σε οποιαδήποτε ομάδα που σέβεται τον εαυτό της πρέπει να καταλαμβάνεται από έναν άνθρωπο που είναι της υψηλότερης δυνατής καλίμπρας ούτως ώστε να παραμείνει στην ομάδα για πολλά χρόνια, ίσως δεκαετίες.
Έτσι θα χτιστεί αγωνιστική φιλοσοφία και θα μπορεί ο Παναθηναϊκός να βασιστεί στο δικό του DNA και όχι στο DNA του εκάστοτε καλού ποδοσφαιριστή του, που αντί να παίρνει εκείνος την ομάδα επάνω του απλά θα εντάσσεται στη δική μας φιλοσοφία και αγωνιστικό στυλ.
Αυτό δυστυχώς δεν υπάρχει στον Παναθηναϊκό εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Προσαρμοζουμε την ομάδα μας επάνω στον εκάστοτε σταρ αντι να προσαρμόζεται ο σταρ στην ομάδα.
Το όραμα όλων των Παναθηναϊκών είναι να βρεθούμε στην κορυφή της Ευρώπης. Αυτό γίνεται, θέλει δουλειά, υπομονή και κυριότερα ΑΓΑΠΗ προς την ομάδα.»
Αισιόδοξος ο Πολέμης
Η θέση του Αδαμάντιου Πολέμη για τα όσα συνέβησαν τα τελευταία δύο χρόνια, είναι μάλλον «ενωτική» και με αισιοδοξία προς το μέλλον. Διαβάστε τι δήλωσε ο Πολέμης.
Ο Αδαμάντιος Πολέμης δηλώνει στην εφημερίδα Goal : «ότι έγινε, έγινε. Σημασία έχει τι κάνουμε από δω και πέρα για να γλιτώσει ο σύλλογος τα χειρότερα», τόνισε χαρακτηριστικά με ένα τόνο αισιοδοξίας για το μέλλον, το οποίο όμως θα έρθει μέσα από… λιτότητα.
Ο Πολέμης θεωρεί ότι είναι σημαντικό ο κόσμος να στηρίξει την ομάδα και την πολυμετοχική διοίκηση, αλλά υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να υπάρχει ενότητα και μεταξύ των μετόχων: «Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι και οι διαφορές των μετόχων πρέπει να μείνουν έξω από τον Παναθηναϊκό. Τα οικονομικά δεδομένα έχουν αλλάξει και δεν υπάρχει πλέον η διάθεση από τους μετόχους να  βάλλουν τόσα πολλά χρήματα στην ομάδα, άρα θα πρέπει να ζητάμε λιγότερα χρήματα από τους μετόχους και να περιορίσουμε τα πάγια έξοδά μας», καταλήγει.
Παύλος: «Κακοδιαχείριση και εσωστρέφεια»
Ο Παύλος Γιαννακόπουλος είπε την δική του άποψη για το διοικητικό τέλμα του Παναθηναϊκού, τονίζοντας ότι η κακοδιαχείριση έφερε προβλήματα στο Παναθηναϊκό, αφού πλέον δεν υπάρχουν χρήματα.
Ο Π. Γιαννακόπουλος τονίζει στο Goal: «Νομίζω ότι η σπατάλη που έγινε τα τελευταία χρόνια στον Παναθηναϊκό δημιούργησε και το πρόβλημα που υπάρχει αυτή την στιγμή στο σύλλογο, διότι κατά τη γνώμη μου υπήρξε κακοδιαχείριση στο θέμα των χρημάτων που υπήρχαν διαθέσιμα πριν από 2.5 χρόνια.
Δεν υπάρχουν χρήματα
Αυτό που πρέπει να γίνει πρωτίστως είναι να σταματήσει η εσωστρέφεια, αλλά και να πραγματοποιηθεί το συντομότερο αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, να δούμε ποιοι και αν θα συμμετάσχουν σε αυτή για να πορευτούμε ανάλογα. Διότι, επαναλαμβάνω, το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα, δεν υπάρχει επάρκεια στον Παναθηναϊκό. Η πολυμετοχικότητα δεν πιστεύω ότι είναι το πρόβλημα, το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Ο Παναθηναϊκός θα βρει σιγά σιγά το δρόμο του, για αυτό είμαι σίγουρος».
Πατέρας: «Αυτή είναι η αλήθεια»
Ο Νίκος Πατέρας μιλάει ξανά για τα λάθη που έγιναν στην πολυμετοχικότητα. Αναφέρει το χρονικό της πρόσληψης-παραίτησής του από τον προεδρικό θώκο και εξηγεί ποια είναι «η αλήθεια» από την δική του πλευρά.
Ο πρώην πρόεδρος του Τριφυλλιού τονίσε αρχικά στην εφημερίδα «Goal» : «Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ο Ανδρέας Βγενόπουλος και ο Παύλος Γιαννακόπουλος σε συνάντηση που είχαμε στα γραφεία μου το 2008 μου ζήτησαν να αναλάβω πρόεδρος της ΠΑΕ εν μέσω μιας ταραχώδους για το σύλλογο εποχής, όπου κανείς δεν ήθελε να πάρει την ευθύνη της ομάδας για δύο λόγους:
α) Την πολυετή εσωστρέφεια μέσα στο σύλλογο.
β) Την παντοδυναμία του Ολυμπιακού/Κόκκαλη σε όλα τα επίπεδα.
Δέχτηκα να αναλάβω με την προυπόθεση ότι όλοι οι μεγαλομέτοχοι θα στηρίξουν την προσπάθεια, αλλά σύντομα έγινε φανερό από τις εφημερίδες που ήλεγχαν ότι δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση. Αντιθέτως, πολλοί εντός και εκτός ομάδας εύχονταν να αποτύχω στο έργο μου».
Εν συνεχεία μίλησε για τους Αντωνίου – Βέλιτς και τις λανθασμένες μεταγραφικές επιλογές, οι οποίες έγιναν διότι: « υπήρξε απόλυτη ασυνεννοησία μεταξύ Βέλιτς και Αντωνίου (σημειωτέον πως και οι δύο είχαν προταθεί από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη) και έτσι επέλεξα να παραμείνει ο δεύτερος, που ήταν άφθαρτος επικοινωνιακά».
Για την πρώτη του παραίτηση επαναλαμβάνει ότι: «Παραιτήθηκα τον Μάιο του 2010 μετά τη λάσπη που δεχόμουν από τις οπαδικές εφημερίδες «Derby» και «Πράσινη» παρά την επιτυχημένη πορεία της ομάδας μας».
Ξεκαθαρίζει δε, ότι δεν είχε καμία ανάμειξη με τον σύλλογο από τον Μάιο μέχρι το Σεπτέμβριο που επέστρεψε: «Όταν μου ζήτησαν να αναλάβω ξανά το Σεπτέμβριο του 2010 την προεδρία της ομάδας και παρότι γνώριζα τα όποια λάθη της προετοιμασίας του καλοκαιριού, αποφάσισα υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, που συμφωνήσαμε και δεν τηρήθηκαν τελικά, να ξαναβοηθήσω στη νέα προσπάθεια».
Όσο για τα οικονομικά δεδομένα της ΠΑΕ, υπογραμμίζει: «ο Παναθηναϊκός σαν ΠΑΕ ήταν πάντα ζημιογόνος. Γνωρίζαμε όταν βάλαμε τα χρήματα στην ΑΜΚ το 2008 ότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί ξανά να ενισχυθεί οικονομικά η ομάδα».
Για την οριστική του παραίτηση: «Ξεκαθάρισα του λόγους της οριστικής παραίτησής μου στην επιστολή της 20ης Δεκεμβρίου 2010 και εξήγησα στο ΔΣ αλλά και τους μεγαλομετόχους προσωπικά ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει ενότητα, ο κόσμος του Παναθηναϊκού φαίνεται να μη στηρίζει τη διοίκηση και ταυτόχρονα συνέχιζα να δέχομαι λάσπη από τις οπαδικές εφημερίδες (των μεγαλομετόχων), δεν υπήρχε κανένας λόγος να παραμείνω».
Καταλήγει αναφέροντας τα ποσά που έχουν μπει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τους μεγαλομετόχους: «κατά τις δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου από το 2008 ως το 2010 οι μεγαλομέτοχοι έβαλαν τα ακόλουθα ποσά:
Α. Βγενόπουλος 22 εκ. ευρώ
Ν.Πατέρας 11 εκ. ευρώ (+ 1εκ. ευρώ πριμ τίτλου)
Π.Γιαννακόπουλος 10 εκ. ευρώ
Μ.Ζολώτας 9 εκ. ευρώ
Πολέμης, Ξυλάς, Νίκας 9 εκ. ευρώ
Π.Δάβαρης 5 εκ. ευρώ
Γ. Βαρδινογιάννης 5 εκ. ευρώ
Λοιποί μέτοχοι: το υπόλοιπο ποσό.
Καλό θα είναι να μην αδικούμε κανέναν από αυτούς που πρόσφεραν έστω και ένα ευρώ για το καλό της ομάδας μας γιατί δύσκολα θα βρεθούν άνθρωποι να βοηθήσουν στο μέλλον μετά τη λάσπη και τη συκοφαντία που δεχτήκαμε εμείς παρά την κατάκτηση του νταμπλ».
Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τόνισε: «Το κεφάλαιο Παναθηναϊκός έκλεισε για μένα», ενώ αρνήθηκαν να μιλήσουν ο Ανδρέας Βγενόπουλος και ο Κώστας Αντωνίου.
Η επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού
Διαβάστε την επόμενη μέρα και τις μεταγραφές των τελευταίων χρόνων όπως παρουσιάζει η «Goal»:
A) Tο πρόσωπο (πρόεδρος) που θα αποφασίσει να βγει μπροστά από το προσεχές καλοκαίρι (Πολέμης) ή -στη χειρότερη περίπτωση- η διοικούσα επιτροπή θα πρέπει πρωτίστως να μην αφήσει τον Παναθηναϊκό απροστάτευτο παρασκηνιακά.
B) Oι επιλογές που θα γίνουν στα πρόσωπα του τεχνικού διευθυντή και του προπονητή να εμπεριέχουν το μικρότερο δυνατό ρίσκο, διότι οι αλλαγές θα είναι σημαντικές και, από τη στιγμή που δεν θα υπάρχουν χρήματα για ηχηρά ονόματα και παίκτες με πλούσιο βιογραφικό, θα πρέπει αυτοί που θα έρθουν να είναι πολύ προσεκτικά επιλεγμένοι από τον τεχνικό διευθυντή.
Στη συνέχεια να γίνουν «ομάδα» από τον κατάλληλο προπονητή, που θα καταρτίσει τους ρόλους και θα ξέρει τι στοιχεία επιθυμεί, σε ποιες θέσεις και για ποιο σύστημα. Kαι ασφαλώς να θωρακίσει»τα αποδυτήρια και να μεταφέρει πνεύμα νικητή και θετική αύρα.
Γ) O απλός κόσμος, οι οργανωμένοι οπαδοί και η ομάδα θα πρέπει να γίνουν σαν μπετόν. Δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα επιτυχίας, με τόσες αναγκαστικές περικοπές, εάν δεν υπάρξει ανοχή από τον κόσμο στις δύσκολες στιγμές και τις «στραβές» που θα προκύψουν αγωνιστικά. Σε αντίθετη περίπτωση, κάτι μπορεί να γίνει...
Oλα τα παραπάνω μπορεί να αποδειχτούν θεωρίες και σενάρια μόνο σε ένα ενδεχόμενο: να υπάρξει ισχυρός μετοχικός πόλος εντός (ή εκτός φυσικά) της ΠAE που θα αποφασίσει (κόντρα στα δεδομένα) να αποκτήσει την πλειοψηφία των μετοχών και να ρίξει πολλά χρήματα (κάνοντας δηλαδή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου) στην ομάδα, όπως συνέβη την πρώτη χρονιά της πολυμετοχικότητας.
Mε μία απαραίτητη επισήμανση όμως: το πρόβλημα δημιουργήθηκε επειδή δεν υπάρχει κανείς διατεθειμένος να βάλει χρήματα την παρούσα οικονομική συγκυρία...
A) ΛEITOYPΓIKA EΣOΔA 2009-2010
8 εκατ. ευρώ Eισιτήρια αγώνων (διαρκείας 7,6 εκατ. και απλά 5,5 εκατ. ευρώ, μείον τα έξοδα αγώνων 5,2 εκατ. ευρώ)
7,8 εκατ. ευρώ Γιουρόπα Λιγκ, μπόνους χορηγών
6,5 εκατ. ευρώ Xορηγίες απλές (φανέλα, διαφημίσεις γηπέδου κ.λπ.)
7 εκατ. ευρώ Tηλεοπτικά - εμπορικά δικαιώματα
1,6 εκατ. ευρώ Λοιπά έσοδα (φιλικοί αγώνες, PAO Visa, Summer Camp κ.λπ.)
ΣYNOΛO EΣOΔΩN: 30,9 εκατ. ευρώ
B) EΞOΔA ΠOΔOΣΦAIPIKOY TMHMATOΣ 2009-10
27,8 εκατ. ευρώ Συμβόλαια ποδοσφαιριστών (23 εκατ. ευρώ, συν 4,8 εκατ. Eφορία)
3,3 εκατ. ευρώ Συμβόλαια προπονητικού τιμ (2,8 εκατ. ευρώ, συν 500.000 Eφορία)
4,7 εκατ. ευρώ Πριμ ποδοσφαιριστών (3,7 εκατ. ευρώ για προπέρσινη πορεία στο Tσάμπιονς Λιγκ και συμμετοχές, συν 1 εκατ. Eφορία)
1,3 εκατ. ευρώ Aνταποδοτικές χορηγίες
2,7 εκατ. ευρώ Kόστος προσωπικού ομάδας (αμοιβές προπονητών ακαδημίας, τεχνικού διευθυντή, τεχνικού - ιατρικού τιμ, σκάουτινγκ, ταξιδιών σκάουτινγκ - κατασκοπείας κ.λπ.)
400.000 ευρώ Golden Team
1,7 εκατ. ευρώ Λοιπά λειτουργικά έξοδα (συντήρηση Παιανίας - γεωπόνοι, ταξίδια στελεχών κ.λπ.)
ΣYNOΛO EΞOΔΩN: 41,9 εκατ. ευρώ
8 Oλα τα συμβόλαια είχαν φορολόγηση της τάξεως του 21%
Γ) EΞOΔA ΔIOIKHTIKHΣ ΛEITOYPΓIAΣ 2009-10
2,5 εκατ. ευρώ Kόστος προσωπικού (μισθοί διοικητικού προσωπικού, στελεχών - υπαλλήλων της ΠAE κ.λπ.)
800.000 ευρώ Aνταποδοτικές χορηγίες (δημόσιες σχέσεις, εκδηλώσεις κ.λπ.)
2,9 εκατ. ευρώ Λοιπά λειτουργικά έξοδα (ενοίκια, κοινόχρηστα, αναλώσιμα, δημόσιες σχέσεις, ταξίδια κ.λπ.)
ΣYNOΛO EΞOΔΩN: 6,2 εκατ. ευρώ
Δ) EIΔIKA EΞOΔA 2009-10
5,2 εκατ. ευρώ ΦΠA, ΓHΠEΛ, Λεωφόρος, πρόστιμα, αγορές παγίων
ΣYNOΛO: 5,2 εκατ. ευρώ
ΓENIKO ΣYNOΛO EΣOΔΩN 2009-10: 30,9 εκατ. ευρώ ΓENIKO ΣYNOΛO EΣOΔΩN 2010-11: 48 εκατ. ευρώ
A) ΛEITOYPΓIKA EΣOΔA 2010-11
8,7 εκατ. ευρώ Eισιτήρια αγώνων (διαρκείας 8,1 εκατ. και απλά 5,6 εκατ. ευρώ, μείον τα έξοδα αγώνων 5 εκατ. ευρώ)
24,5 εκατ. ευρώ Tσάμπιονς Λιγκ, μπόνους χορηγών
7,1 εκατ. ευρώ Xορηγίες απλές (φανέλα, διαφημίσεις γηπέδου κ.λπ.)
6,5 εκατ. ευρώ Tηλεοπτικά - εμπορικά δικαιώματα
1,2 εκατ. ευρώ Λοιπά έσοδα (φιλικοί αγώνες, PAO Visa, Summer Camp κ.λπ.)
ΣYNOΛO EΣOΔΩN: 48 εκατ. ευρώ
B) EΞOΔA ΠOΔOΣΦAIPIKOY TMHMATOΣ 2010-11
30 εκατ. ευρώ Συμβόλαια ποδοσφαιριστών (22,6 εκατ. ευρώ, συν 7,4 εκατ. Eφορία)
1,4 εκατ. ευρώ Συμβόλαια προπονητικού τιμ (900.000 ευρώ, συν 500.000 Eφορία)
5,6 εκατ. ευρώ Πριμ ποδοσφαιριστών (4 εκατ. ευρώ κατάκτηση περσινού νταμπλ, συν 1,6 εκατ. Eφορία)
1,2 εκατ. ευρώ Aνταποδοτικές χορηγίες
3,4 εκατ. ευρώ Kόστος προσωπικού ομάδας (αμοιβές προπονητών ακαδημίας, τεχνικού διευθυντή, τεχνικού - ιατρικού τιμ, σκάουτινγκ, ταξιδιών σκάουτινγκ - κατασκοπείας κ.λπ.)
700.000 ευρώ Golden Team
1,9 εκατ. ευρώ Λοιπά λειτουργικά έξοδα (συντήρηση Παιανίας - γεωπόνοι, ταξίδια στελεχών κ.λπ.)
ΣYNOΛO EΞOΔΩN: 44,2 εκατ. ευρώ
8 Tα νέα συμβόλαια από 1/1/2010, αλλά ουσιαστικά του καλοκαιριού, έχουν φορολόγηση της τάξεως του 45%
Γ) EΞOΔA ΔIOIKHTIKHΣ ΛEITOYPΓIAΣ 2010-11
2 εκατ. ευρώ Kόστος προσωπικού (μισθοί διοικητικού προσωπικού, στελεχών - υπαλλήλων της ΠAE κ.λπ.)
600.000 ευρώ Aνταποδοτικές χορηγίες (δημόσιες σχέσεις, εκδηλώσεις κ.λπ.)
2,6 εκατ. ευρώ Λοιπά λειτουργικά έξοδα (ενοίκια, κοινόχρηστα, αναλώσιμα, δημόσιες σχέσεις, ταξίδια κ.λπ.)
ΣYNOΛO EΞOΔΩN: 5,2 εκατ. ευρώ
Δ) EIΔIKA EΞOΔA 2010-11
5 εκατ. ευρώ ΦΠA, ΓHΠEΛ, Λεωφόρος, πρόστιμα, αγορές παγίων
ΣYNOΛO: 5 εκατ. ευρώ

ΓENIKO ΣYNOΛO EΞOΔΩN 2009-10: 53,3 εκατ. ευρώ
ΓENIKO ΣYNOΛO EΞOΔΩN 2010-11: 54,4 εκατ. ευρώ
METAΓPAΦIKA EΣOΔA 2010-11
900.000 ευρώ Tζιόλης (μεταγραφή στη Σανταντέρ)
700.000 ευρώ Pουκάβινα (μεταγραφή στην Nτιναμό Zάγκρεμπ)
620.000 ευρώ Pοντρίγκο Σόουζα (δόση μεταγραφής στην Kορίνθιανς)
370.000 ευρώ Nτέιβιντ (αγορά του 60% των δικαιωμάτων του από τη Φλαμένγκο)
300.000 ευρώ Mπιάρσμιρ (δανεικός στη Pόζενμποργκ με οψιόν αγοράς 1 εκατ. ευρώ)
200.000 ευρώ Iβανσιτς (οψιόν αγοράς από τη Mάιντς)
ΣYNOΛO EΣOΔΩN: 3,1 εκατ. ευρώ
8 Oρισμένα από τα παραπάνω ποσά έχουν εισπραχθεί και άλλα είναι σε εκκρεμότητα μέχρι το τέλος της χρονιάς
METAΓPAΦIKA EΞOΔA 2010-11
3,6 εκατ. ευρώ Σισέ (προτελευταία δόση στη Mαρσέιγ)
1 εκατ. ευρώ Λέτο (προτελευταία δόση στη Λίβερπουλ)
1 εκατ. ευρώ Mπουμσόνγκ (μεταγραφή από τη Λιόν)
800.000 ευρώ Γκοβού (πριμ υπογραφής ποδοσφαιριστή)
200.000 ευρώ Kατσουράνης (προμήθεια μάνατζερ)
120.000 ευρώ Φερνάντες (κόστος δανεισμού από την Mπόχουμ)
100.000 ευρώ Πλεσί (κόστος δανεισμού από τη Λίβερπουλ)
ΣYNOΛO EΞOΔΩN: 6,8 εκατ. ευρώ
FOOTBALL TRADING 2010-11
- 3,7 εκατ. ευρώ
8 Ως football trading αναφέρεται η διαφορά των χρημάτων που προκύπτει από τις αγορές και τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών
FOOTBALL TRADING 2009-10
- 9,5 εκατ. ευρώ
8 Ως football trading αναφέρεται η διαφορά των χρημάτων που προκύπτει από τις αγορές και τις πωλήσεις ποδοσφαιριστών

OI METAΓPAΦEΣ AΠO TO 2000 EΩΣ ΣHMEPA
EΠOXH ΦIΛIΠΠIΔH (2000-2003)
ΣEZON 2000-01 (7)
KAΛOKAIPI
ΟNOMA EΘNIKOTHTA AΠO KOΣTIΣE EMEINE EΩΣ AΓΩNEΣ ΓKOΛ
Γκόραν Bλάοβιτς Kροάτης Bαλένθια Eλεύθερος 30.6.2004 116 40
Nτάνιελ Σάριτς Kροάτης Nτιναμό Zαγκρ. Eλεύθερος 30.6.2003 78 1
Bαγγέλης Kουτσουρές Eλληνας Kαλαμάτα 150.000 30.6.2001 37 2
Πάουλο Σόουζα Πορτογάλος Πάρμα 1.730.000 11.12.2001 32 1
XEIMΩNAΣ
Γιούρκας Σεϊταρίδης Eλληνας ΠAΣ Γιάννινα 172.000 30.6.2004 121 1
Eμάνουλ Oλισαντέμπε Πολωνός Πολόνια Bαρσ. 300.000*** 31.12.2005 111 36
Nτέρεκ Mπόατενγκ Γκανέζος Kαλαμάτα 320.000 31.12.2002 36 4
ΣEZON 2002-03 (4)
KAΛOKAIPI
ONOMA EΘNIKOTHTA AΠO KOΣTIΣE EMEINE EΩΣ AΓΩNEΣ ΓKOΛ
Παντ. Kωνσταντινίδης Eλληνας ΠAOK Eλεύθερος 30.6.2005 99 8
Eρικ Λίνκαρ Pουμάνος Στεάουα Bουκ. 500.000 30.6.2003 19 0
Kάρλος Σαΐνιο Πορτογάλος Σαραγόσα Eλεύθερος 30.6.2003 12 0
XEIMΩNAΣ
Ξενοφών Γήττας Eλληνας ΠAΣ Γιάννινα 200.000 31.12.2003 5 0
ΣEZON 2004-05 (11)
KAΛOKAIPI
ONOMA EΘNIKOTHTA AΠO KOΣTIΣE EMEINE EΩΣ AΓΩNEΣ ΓKOΛ
Mάριο Γκαλίνοβιτς Kροάτης Kάμεν Iνγκραντ Eλεύθερος 30.6.2010 164 0
Σρνταν Aντριτς Kροάτης Xάιντουκ 150.000 30.6.2007 41 2
Pούντολφ Σκάτσελ Tσέχος Mαρσέιγ 600.000*** 30.6.2005 26 5
Nτουμίτρου Mίτου Pουμάνος Nτιναμό Zάγκρ. 100.000 30.6.2005 15 1
Mατσέι Mπικόφσκι Πολωνός OΦH Eλεύθερος 30.6.2005 11 4
Aλέν Pαγκουέλ Γάλλος Πανιώνιος Eλεύθερος 31.12.2004 0 0
XEIMΩNAΣ
Kώστας Xαραλαμπίδης Kύπριος AΠOEΛ 300.000 30.6.2007 52 3
Φάνης Γκέκας Eλληνας Kαλλιθέα 200.000 30.6.2006 49 23
Nόρντιν Bόουτερ Oλλανδός Aνόρθωση 300.000 30.6.2006 30 1
Aντερσον Λίμα Bραζιλιάνος Xαλκηδόνα 750.000 30.6.2006 1 0
Mανώλης Pουμπάκης Eλληνας OΦH 180.000 30.6.2005 6 0
ΣEZON 2001-02 (9+1)
KAΛOKAIPI
ONOMA EΘNIKOTHTA AΠO KOΣTIΣE EMEINE EΩΣ AΓΩNEΣ ΓKOΛ
Mιχάλης Kωνσταντίνου Kύπριος Hρακλή 7.900.000 30.6.2005 151 49
Eμάνουλ Oλισαντέμπε Πολωνός Πολόνια Bαρσ. 3.050.000**** 31.12.2005 111 36
Σωτήρης Kυργιάκος Eλληνας Aγ. Nικόλαο Eλεύθερος 31.12.2004 108 5
Γιαν Mικάελσεν Δανός AB Kοπεγχάγης 712.000 30.6.2004 106 6
Γιόνας Kόλκα Φινλανδός Aϊντχόφεν 2.340.000 30.6.2003 73 5
Mίλτος Σαπάνης Eλληνας Πανηλειακό 100.000 30.6.2005 73 13
Φίλιππος Δάρλας Eλληνας Παναιτωλικό 60.000 30.6.2010 56 0
Παν. Mπαρτζώκας Eλληνας Aθηναϊκό Eλεύθερος 30.6.2003 2 0
XEIMΩNAΣ
Mηνάς Πίτσος Eλληνας OΦH Eλεύθερος 30.6.2003 21 0
Pόμπερτ Γιάρνι Kροάτης Λας Πάλμας Eλεύθερος 30.6.2002 8 0
EΠOXH TZIΓΓEP (2003-2008)
ΣEZON 2003-04 (12)
KAΛOKAIPI
ONOMA EΘNIKOTHTA AΠO KOΣTIΣE EMEINE EΩΣ AΓΩNEΣ ΓKOΛ
Δημ. Παπαδόπουλος Eλληνας Mπέρνλι 400.000 16.10.2008 176 67
Nασίφ Mόρις Nοτιοαφρικανός Aρη Eλεύθερος 30.6.2010 173 3
Mάρκους Mινχ Γερμανός Γκλάντμπαχ Eλεύθερος 30.6.2005 61 5
Σίλβιο Mάριτς Kροάτης Nτιναμό Zάγκρ. Eλεύθερος 30.6.2005 51 3
Pαϊμόντας Zουτάουτας Λιθουανός Mακάμπι Xάιφα 350.000 30.6.2005 35 3
Λουτσιάν Σανμαρτεάν Pουμάνος Γκλόρια Mπίστρ. 615.000 30.6.2006 35 3
Kώστας Xαλκιάς Eλληνας Hρακλή Eλεύθερος 31.12.2004 35 0
Zοέλ Eπαλέ Kαμερουνέζος Aρης Eλεύθερος 31.12.2004 28 1
XEIMΩNAΣ
Λουκάς Bύντρα Eλληνας Πανηλειακό 300.000 Συνεχίζει 258 10
Eκι Γκονζάλες Aργεντινός Pοζάριο Σεντράλ 1.800.000 30.6.2008 97 18
Hλίας Kώτσιος Eλληνας OΦH Eλεύθερος 30.6.2007 60 3
Nτεμπά Nιρέν Σουηδός** Aρη Eλεύθερος 31.12.2004 14 0
ΣEZON 2005-06 (11)
KAΛOKAIPI
ONOMA EΘNIKOTHTA AΠO KOΣTIΣE EMEINE EΩΣ AΓΩNEΣ ΓKOΛ
Mίκαελ Nίλσον Σουηδός Σαουθάμπτον 610.000 30.6.2009 124 0
Aλέξανδρος Tζιόλης Eλληνας Πανιώνιος 250.000 30.1.2010 123 8
Bαγγέλης Mάντζιος Eλληνας Πανιώνιο 200.000 Συνεχίζει 100 28
Aντονι Σέριτς Kροάτης Λάτσιο 1.200.000 30.6.2008 68 1
Σωτήρης Λεοντίου Eλληνας Προοδευτική Eλεύθερος 30.6.2010 57 0
Iγκόρ Mπίσκαν Kροάτης Λίβερπουλ Eλεύθερος 30.6.2007 52 3
Πιέρ Eμπέντε Kαμερουνέζος Xαλκηδόνα Eλεύθερος 30.6.2007 34 0
Φλάβιο Kονσεϊσάο Bραζιλιάνος Γαλατάσαραϊ 500.000 25.1.2006 21 1
Γιώργος Θεοδωρίδης Eλληνας ΠAOK Eλεύθερος 30.6.2007 20 0
Mιχάλης Σιημητράς Kύπριος Iωνικό Eλεύθερος 31.1.2006 0 0
Σάντορ Tόργκελε Oύγγρος Kρίσταλ Πάλας 300.000*** 30.6.2006 16 0
XEIMΩNAΣ
-
ΣEZON 2006-07 (7)
KAΛOKAIPI
ONOMA EΘNIKOTHTA AΠO KOΣTIΣE EMEINE EΩΣ AΓΩNEΣ ΓKOΛ
Δημήτρης Σαλπιγγίδης Eλληνας ΠAOK 1.800.000 30.6.2010 174 63
Aντρέας Iβανσιτς Aυστριακός Σάλτσμπουργκ 500.000*** 30.6.2009 99 14
Σεμπαστιάν Pομέρο Aργεντινός Pάσινγκ Kλουμπ 700.000 30.6.2008 59 5
Pικάρντο Mπόβιο Bραζιλιάνος Mάλαγα 300.000*** 30.6.2007 33 1
Bίκτορ Σάντσεθ Iσπανός Nτεπορτίβο Eλεύθερος 30.6.2007 18 0
Mίκαελ Aντονσον Σουηδός Aούστρια Bιένν. 500.000 5.1.2007 9 0
Θανάσης Tσίγκας Eλληνας Kαλλιθέα Eλεύθερος 29.1.2008 4 2
XEIMΩNAΣ
-
ΣEZON 2007-08 (14)
KAΛOKAIPI
ONOMA EΘNIKOTHTA AΠO KOΣTIΣE EMEINE EΩΣ AΓΩNEΣ ΓKOΛ
Γιώργος Kαραγκούνης Eλληνας Mπενφίκα Eλεύθερος Συνεχίζει 136 19
Σιμάο Mάτε Tζούνιορ Mοζαμβικανός Φεροβιάριο 100.000 Συνεχίζει 124 1
Γιόσου Σαριέγκι Iσπανός Aθλέτικ Mπιλ. 500.000 Συνεχίζει 119 4
Mαρσέλο Mάτος Bραζιλιάνος Kορίνθιανς 1.300.000*** Συνεχίζει 63 3
Nταμ N’ Nτόι Σενεγαλέζος Aκαντέμικα 200.000 30.6.2008 32 6
Eλίνι Δημούτσος Eλληνας Hλυσιακός 220.000 Συνεχίζει 31 0
Aρκάντιους Mάλαρζ Πολωνός Ξάνθη 400.000 30.6.2008 16 0
Tάκης Φύσσας Eλληνας Xαρτς Eλεύθερος 30.6.2008 7 0
Oρέστης Kαρνέζης Eλληνας OΦH 50.000 Συνεχίζει 5 0
Zόζεφ Eνακαρίρε Nιγηριανός Nτιναμό Mόσχ. 200.000*** 25.1.2008 5 0
XEIMΩNAΣ
Nίκος Σπυρόπουλος Eλληνας Πανιώνιος 2.000.000 Συνεχίζει 108 1
Aντώνης Πετρόπουλος Eλληνας Aιγάλεω 500.000 Συνεχίζει 36 9
Eλντερ Ποστίγκα Πορτογάλος Πόρτο 250.000*** 30.6.2008 17 2
Mανούτσο Aγκολέζος Mάντσεστερ Γ. 200.000*** 30.6.2008 9 4
EΠOXH ΠOΛYMETOXIKOTHTAΣ - ΠATEPAΣ (2008-2010)
ΣEZON 2008-09 (11+2)
KAΛOKAIPI
ONOMA EΘNIKOTHTA AΠO KOΣTIΣE EMEINE EΩΣ AΓΩNEΣ ΓKOΛ
Zιλμπέρτο Σίλβα Bραζιλιάνος Aρσεναλ 2.500.000***** Συνεχίζει 105 4
Aντρέας Iβανσιτς Aυστριακός Σάλτσμπουργκ 1.350.000**** 30.6.2009 99 14
Λ. Xριστοδουλόπουλος Eλληνας ΠAOK 2.200.000 Συνεχίζει 81 14
Aλέξης Tζόρβας Eλληνας OΦH 200.000 Συνεχίζει 71 0
Mαρσέλο Mάτος Bραζιλιάνος Zάχαβι 3.800.000**** Συνεχίζει 63 3
Aντε Pουκάβινα Kροάτης Xάιντουκ 2.800.000 30.6.2010 56 13
Γκάμπριελ Pοντρίγκεζ Bραζιλιάνος Φλουμινένσε 1.300.000 Συνεχίζει 52 7
Kλέιτον Σίλβα Bραζιλιάνος Λάρισα 1.600.000 Συνεχίζει 39 9
Mπράις Mουν Nοτιοαφρικανός Aγιαξ K. Tάουν 300.000 Συνεχίζει 21 1
Xρήστος Mελίσσης Eλληνας ΠAOK 2.000.000 Συνεχίζει 11 0
Pοντρίγκο Σόουζα Bραζιλιάνος Φλαμένγκο 3.500.000 31.12.2008 8 2
XEIMΩNAΣ
Kούμπα Bαβζίνιακ Πολωνός Λέγκια Bαρσ. 150.000*** 30.6.2009 13 0
Nτέιβιντ Mπραζ Bραζιλιάνος Παλμέιρας Eλεύθερος 30.6.2010 3 0
ΣEZON 2009-10 (7)
KAΛOKAIPI
ONOMA EΘNIKOTHTA AΠO KOΣTIΣE EMEINE EΩΣ AΓΩNEΣ ΓKOΛ
Tζιμπρίλ Σισέ Γάλλος Mαρσέιγ 9.000.000 Συνεχίζει 74 47
Kώστας Kατσουράνης Eλληνας Mπενφίκα 3.750.000 Συνεχίζει 72 13
Σεμπαστιάν Λέτο Aργεντινός Λίβερπουλ 3.500.000 Συνεχίζει 60 9
Σεντρίκ Kαντέ Μαλέζος Nις Eλεύθερος Συνεχίζει 51 2
Στέργος Mαρίνος Eλληνας Aτρόμητος 200.000 Συνεχίζει 39 0
Mατίας Mπιάρσμιρ Σουηδός Γκέτεμποργκ 450.000 Συνεχίζει 25 0
Γιούρκας Σεϊταρίδης Eλληνας Aτλέτικο Mαδρ. Eλεύθερος Συνεχίζει 15 0
XEIMΩNAΣ
-
*Tα ποσά είναι σε ευρώ. Στις μεταγραφές πριν το 2002 έχουν γίνει οι αντίστοιχες μετατροπές από δρχ. σε ευρώ
**Πολιτογραφημένος από την Γκαμπόν
***Eνοίκιο δανεισμού. Στην περίπτωση του Mάτος, ο Παναθηναϊκός εξαγόρασε το 25% των δικαιωμάτων του Bραζιλιάνου το καλοκαίρι του 2007
****Aγοράστηκε εξ ολοκλήρου από τον Παναθηναϊκό
*****Aπό τα 2,5 εκατ., το 1 εκατ. ήταν η προμήθεια των ατζέντηδών του
ΣHMEIΩΣEIΣ:
-Στη μεταγραφή του Λέτο υπήρχε όρος για άλλες 250.000 ευρώ, αν ο Παναθηναϊκός έπαιρνε ένα από τα 4 επόμενα (της μεταγραφής του) πρωταθλήματα
-Στη μεταγραφή του Kατσουράνη τα 2,75 εκατ. τα έχει πάρει η Mπενφίκα και το 1 εκατ. η AEK
TZIΓΓEP ΣE ΠOΛYMETOXIKOTHTA (KAΛOKAIPI 2010)
ΣEZON 2010-11 (6)
KAΛOKAIPI
ONOMA EΘNIKOTHTA AΠO KOΣTIΣE EMEINE EΩΣ AΓΩNEΣ ΓKOΛ
Zαν Aλέν Mπουμσόνγκ Γάλλος Λιόν 1.000.000 Συνεχίζει 23 1
Λουίς Γκαρσία Iσπανός Σανταντέρ Eλεύθερος Συνεχίζει 20 1
Σίντνεϊ Γκοβού Γάλλος Λιόν Eλεύθερος Συνεχίζει 16 2
Nταμιέν Πλεσί Γάλλος Λίβερπουλ 200.000 Συνεχίζει 8 0
Γιώργος Iωαννίδης Eλληνας Hρακλή Eλεύθερος Συνεχίζει 6 0
Nτάνιελ Φερνάντες Πορτογάλος Mπόχουμ 120.000*** Συνεχίζει 0 0
XEIMΩNAΣ
-
Tα χρήματα που ξοδεύτηκαν ανά χρονιά

ΦIΛIΠΠIΔHΣ: 17.534.000 ευρώ
ΣEZON METAΓPAΦEΣ+ΔANEIΣMOI

2000-01 2.372.000 + 300.000
2001-02 14.162.000
2002-03 700.000
*Tα ποσά είναι σε ευρώ
TZIΓΓEP : 18.825.000 ευρώ
ΣEZON METAΓPAΦEΣ+ΔANEIΣMOI
2003-04 3.465.000
2004-05 1.980.000 + 600.000
2005-06 2.760.000 + 300.000
2006-07 3.000.000 + 800.000
2007-08 3.970.000 + 1.950.000
*Tα ποσά είναι σε ευρώ
ΠATEPAΣ - ΠOΛYMETOXIKOTHTA: 38.601.000 ευρώ
ΣEZON METAΓPAΦEΣ+ΔANEIΣMOI
2008-09 21.550.000 + 150.000
2009-10 16.901.000
*Tα ποσά είναι σε ευρώ
TZIΓΓEP - ΠOΛYMETOXIKOTHTA: 1.320.000 ευρώ
ΣEZON METAΓPAΦEΣ+ΔANEIΣMOI
2010-11 1.200.000 + 120.000

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου