Βγαλε Ευκολο και Γρηγορο Χρημα Απλα Επισκεψου το παρακατω Link και μαθε πως....

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2010

Ιβκοβιτς:'' Ένας αποφασίζει '' ....


Ίβκοβιτς ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει να χαρακτηριστεί ως «προπονητής που φωνάζει» ούτε ως «εγωιστής», αλλά τόνισε ότι «ένας αποφασίζει». Παραδέχθηκε το λάθος με τον Νίλσεν και θυμήθηκε τον Κλέιζα.
Ο προπονητής του Ολυμπιακού ξεκαθάρισε πως «έχουμε ένα θετικό κλίμα. Πρώτον γιατί μετά από καιρό έχουμε 15 έτοιμους παίκτες, ενώ σύντομα ο 16ος, ο Παπανικολάου θα είναι έτοιμος. Για πρώτη φορά και ο Νίλσεν έκανε προπόνηση που για ένα μήνα ήταν πολύ ταλαιπωρημένος. Μάλιστα ίσως θα έπρεπε να τον βάλουμε νωρίτερα σε θεραπείες. Υπάρχει μεγάλο αγωνιστικό ενδιαφέρον με τη Ρόμα και είναι πολύ σημαντικό να είμαστε συγκεντρωμένοι και έτοιμοι.

Η Ρόμα μετά τη νίκη μας είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση, φαινόταν ότι θα έχει πρόβλημα με τον τραυματισμό του Τζακέτι. Από τότε, όμως, έχουν μεγάλη βελτίωση. Παίζουν πολύ καλά με δυο ψηλά 2-3αρια. Ο Ουάσινγκτον είναι πολύ καλύτερος. Αυτός και ο Ντατόμε ήταν πολύ καλοί με τη Μπιέλα.

Στη Ρώμη είχαμε παίξει πολύ καλή περιφερειακή άμυνα. Τότε είχαμε πρόβλημα με τον Κροσαριόλ. Έχουμε ακόμα 2 ματς τιμωρημένοι. Περιμένουμε υποστήριξη και βοήθεια από τους καλύτερους φιλάθλους του Ολυμπιακού».

Για τη σταθερότητα του Ολυμπιακού σχολίασε πως «τη θέλουμε στα μεγάλα παιχνίδια και πιστεύουμε ότι είναι νωρίς τώρα. Με το Περιστέρι είχαμε 11 παίκτες, αφού ο Κέσελ ήταν στον πάγκο με πυρετό. Θέλουμε πιο δυνατούς αντιπάλους για να πούμε ότι είμαστε έτοιμοι. Με το Περιστέρι ήμασταν σοβαροί και παίξαμε καλά.

Άκουσα πως δεν δώσανε σημασία στο ραδιόφωνο ότι οι πρώτοι δημιουργοί μας, Τεόντοσιτς και Σπανούλης σκόραραν μόλις πέντε πόντους» και κατέληξε γελώντας «είπαν επίσης ότι  ήταν η πρώτη κατοστάρα που δεν το ήξερα».

Καλούμενος να κάνει έναν απολογισμό για την πρώτη φάση είπε «είναι νωρίς να πούμε κάτι. Οι ομάδες έπαιξαν. Υπήρχαν μεγάλες εκπλήξεις όπως η ΤΣΣΚΑ. Στις τελευταίες προπονήσεις από την Ισπανία μας βοήθησαν να φρακαριστεί η ομάδα. Η διοίκηση συμφώνησε όταν πήραμε την απόφαση να πάμε στην Ισπανία. Εχουμε καλή συνεργασία και μιλήσαμε με τον κύριο Γιώργο Αγγελόπουλο. Οι παίκτες δεν πρόσεξαν, δεν ήταν έτοιμοι και τραυματίστηκαν όπως π.χ. ο Παπανικολάου που τραυματίστηκε στο ζέσταμα της προπόνησης».

Για την απότομη μετάβαση από την Α1 στην Ευρωλίγκα τόνισε ότι «η δουλειά κάθε προπονητή είναι να εκτιμούμε κάθε προπονητή και κάθε ομάδα. Έχω δουλέψει πολύ σε αυτό το σημείο. Αν θυμάστε ο Γκέκος είχε πει ότι ο Ολυμπιακός σεβάστηκε πολύ την ΑΕΚ. Είπα στους παίκτες μου να σεβόμαστε τη φανέλα μας και από αυτό το σεβασμό θα βγουν όλα. Δεν είναι εύκολο να φτιαχτεί η χημεία της ομάδας.

Αν τα γήπεδα είναι κρύα κινδυνεύεις από τους τραυματισμούς. Με το Περιστέρι ήταν ένα καλό δείγμα, γιατί η ομάδα μετά τον Ηλυσιακό ήταν σοβαρή. Κάθε παιχνίδι μπορεί να μας βοηθήσει. Αν δεν εκτιμάς τον αντίπαλο, κινδυνεύεις για πολλούς λόγους».

Για τον Νίλσεν και τη δυνατότητα του να επιστρέψει στο ρόστερ της Α1 δήλωσε ότι «μόλις μπήκε στην πρώτη προπόνηση. Είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει την ομάδα. Ηταν λάθος μας που τον αφήσαμε να παίξει με όλα τα προβλήματα που είχε και δεν μπορούσε να αναπνέει καλά. Δεν σκέπτομαι τον Παναθηναϊκό. Αν θα είναι έτοιμος δεν το ξέρω. Με τη Ρόμα δεν μπορεί να παίξει με τρεις μέρες προπόνηση. Μπορεί να φρεσκαριστεί μετά το δύσκολο καλοκαίρι που πέρασε και να είναι έτοιμος».

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει το βίντεο που τον απεικονίζει να φωνάζει στους παίκτες του κατά τη διάρκεια του τάιμ άουτ στο Σαρλερουά εμφανίστηκε ανήξερος, αφού αγνοούσε για το περιστατικό, αλλά κατόπιν διευκρινίσεων σχολίασε ότι «η δύναμη του Ολυμπιακού είναι οι παίκτες του οι ίδιοι. Είδα το ματς Τορόντο-Λέικερς. Είδα τον Κλέιζα. Εμείς μπορούμε να τα καταφέρουμε με τη μεγαλύτερη ομαδικότητα. Δεν θα ακούσετε από μένα ποτέ ότι η ομάδα δούλεψε έτσι κλπ. Πιστεύω ότι κάνουμε μια δυνατή προσπάθεια, έχουμε καλούς παίκτες και θέλουμε πίστωση χρόνου.

Όσο οι παίκτες είναι έτοιμοι και επαγγελματίες, εγώ τους βοηθάω. Δεν κάνω τίποτα περισσότερο ή λιγότερο από ο, τι έκανε τόσα χρόνια. Είναι καλοί αθλητές και καλά παιδιά. Κάνουμε προσπάθειες να βγει η χημεία που θέλουμε. Δε θέλω να βγει ότι είμαι ο προπονητής που φωνάζει.

Αν φώναξα, μπορεί να ήταν επειδή δεν έγινε κάτι που ζήτησα. Ενας αποφασίζει. Δεν είμαι εγωιστής, αλλά έτσι γίνεται σε όλες τις δουλειές. Το παιχνίδι είναι να κερδίσει ο καλύτερος και εμείς θέλουμε να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Για τις εκπλήξεις της φετινής Ευρωλίγκας και το ενδεχόμενο να συνεχιστούν στο TOP16 σχολίασε ότι «οι ομάδες είναι πια πιο ισορροπημένες. Οι ομάδες που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία ανεβάζουν ταχύτητα και στροφές. Υπάρχει μεγάλη κρίση και καθυστερήσεις σε όλες τις ομάδες. Σίγουρα το TOP16, θα είναι πολύ διαφορετικό. Μόνο η ΤΣΣΚΑ το πλήρωσε πολύ ακριβά. Δεν πιστεύω ότι είναι οικονομικό το θέμα. Είναι μεγάλη έκπληξη».

Για τη συνήθεια των παικτών να χαλαρώνουν στις γιορτές τόνισε ότι «ο ΕΣΑΚΕ ανέβαλε το παιχνίδι στις 2/1. Οι παίκτες είναι πολύ φορτωμένοι. Θα έχουμε ένα διήμερο μετά τον ΠΑΟΚ και ένα ακόμα διήμερο μετά τη Ρόμα. Πρέπει να μην έχει τόση πίεση η ομάδα. Πρέπει να είμαστε δυνατοί και φρέσκοι για τη συνέχεια. Θα μιλήσω για αυτό και στους παίκτες μου το βράδυ».

Για την άνοδο παικτών δεύτερης γραμμής, όπως ο Μαυροκεφαλίδης και ο Χαλπερίν τόνισε ότι «ξεκίνησε σαν άσος, έγινε καλός σουτέρ που μπορεί να βοηθήσει με την εμπειρία του την ομάδα. Δεν μπορώ να σχολιάσω για πέρυσι. Τον βρήκα σε άσχημη κατάσταση. Όταν του είπα ότι θα παίξει μόνο Ευρωλίγκα μου είπε ότι θα προσπαθήσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη μου.

Για τον Μαυροκεφαλίδη η κατάσταση είναι διαφορετική. Δεν είναι εύκολο να βγάλεις ένα παίκτη σε τρεις μήνες. Είπαμε με τους συνεργάτες μου να προσέξουμε τους Σλούκα, Παπανικολάου, Μαυροκεφαλίδη το καλοκαίρι. Πιστεύω ότι είναι πρωτότυπο τεσσάρι. Θέλει άμυνα, τρέξιμο, σουτ. Δούλεψε όλο το καλοκαίρι και είναι πιστεύω κάτι καινούργιο για το ελληνικό μπάσκετ. Μην το πάμε όμως, πιο μακριά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου